fbpx
Looopelis enkla funktioner

Har du misslyckats med att visa någon närstående hur videosamtal fungerar för att tekniken varit för utmanande för dem? 

Den vanliga, digitala tekniken är en utmaning för många.  Man räknar med att 1,1 miljoner människor i Sverige lever i digitalt utanförskap och tröskeln för att exempelvis komma igång med videosamtal är hög. Ibland går den mesta tiden åt bara till att få igång tekniken istället för att samtala. Om videosamtal ens är möjligt.

Loopelis enkla videosamtal och funktioner bidrar till att familjer enkelt kan hålla kontakten även när tekniken är en utmaning. Nedan några vanliga frågor & svar om Loopeli.

Vad är Loopeli?

Simpelt förklarat, en enkel videosamtalsapp. Appen installeras på en surfplatta hos huvudpersonen (en person som är i behov av förenklad teknik). Appen är sen fast på surfplattans förstasida. På så sätt slipper huvudpersonen logga in eller leta efter en app bland andra och behöver endast använda en app för att enkelt kunna vara delaktig och hålla kontakten med nära och kära.

– Menyn har endast tre stora ikoner och det är det enda som syns på surfplattan. Det gör tekniken enkel att hantera och vi har märkt att just enkelheten är mycket uppskattad av Loopelis användare.

Hur ringer jag till och från surfplattan?

Alla samtal via Loopeli är videosamtal där ni ser varandra med ljud och bild. Du ringer via Loopeli appen på din smartphone till huvudpersonens Loopeliapp på surfplattan. Huvudpersonen kan via sin surfplatta enkelt nå sina nära o kära som är anslutna till familjeabonnemanget. Upp till sex familjemedlemmar och alla syns med namn och bild.

Huvudpersonen trycker bara på symbolen ”Videosamtal” . Och så kommer det upp sex val med bilder på familjeloopens medlemmar. Om huvudpersonen väljer bilden med ”Stina” så frågar appen: Vill du ringa till ”Stina”? Varpå huvudpersonen trycker på grönt för ja och sen är samtalet igång.

Familjeloopen är en helt säker kommunikationsväg. Ingen utanför den anslutna familjen kan ringa in i appen på surfplattan, och ingen i familjen kan ringa ut. Med Loopeli har du skapat en sluten grupp, en familjeloop.

”Nu har mamma enkelt kunna följa vår resa genom både videosamtal och titta på bilder som vi skickat henne från vår resa. Detta betyder mycket för henne att känna sig delaktig”

Vilka funktioner finns i Loopeli appen?

Utöver Loopelis videosamtal finns ytterligare tre funktioner: Titta på bilder, lyssna på radio och enkla meddelanden.

Bilder – Med denna funktionen kan huvudpersonen ta emot bilder med en hälsning som familjemedlemmarna skickar. Detta betyder mycket för många att känna sig delaktig och att enkelt kunna bläddra bland bilder.

Radio – denna funktionen gör det enkelt att lyssna på radio via Loopeli appen. 

Meddelanden – du som familj kan skicka enkla ja/nej/kanske frågor som huvudpersonen med enkla knappval kan trycka in sitt svar ja/nej/kanske. Tex ”Passar det att vi kommer idag vid 16.00 och hälsar på?” Eller ”Vi är på väg men blev lite försenade”

– Alla tre valen – Videosamtal, Bilder och Radio är tydligt markerade på den meny som täcker skärmens framsida. Dessutom finns en hemknapp och ett ljudreglage. Det är allt som syns på surfplattan för huvudpersonen.

– Vi rekommenderar att surfplattan står framme i ett ställ och att den alltid är påslagen, med konstant strömförsörjning så att Loopeli alltid är tillgänglig och enkelt för huvudpersonen att trycka på videosamtal och ta kontakt.

Tips! Ställ in en timer till laddaren så slipper laddningen vara på hela dygnet.

Tips! Stäng av skärmsläckaren så att surfplattan alltid är på.

 

Dela:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Tips på mer inspiration och tips

Efter att ha testat Loopeli Enkla Videosamtal planerar vårdföretaget Ansvar och Omsorg att rulla ut appen till sina verksamheter: – All förenkling som gör

Läs mer»

På äldreboendet Albrektsgatan 153 i Norrköping satsar man på att förenkla kontakten mellan boende och anhöriga. – Mamma har tjänsten Loopeli Enkla Videosamtal. Vi

Läs mer»

På Allis bord står hennes surfplatta. Och trots att minnet sviktar ibland ringer hon själv sina videosamtal när hon vill se och prata med

Läs mer»