fbpx

Tre enkla funktioner i surfplattan

Videosamtal, bilder och radio

Här ser du hur enkelt du ringer och svarar på ett videosamtal från dina anhöriga i surfplattan. Hur du tar emot och tittar på bilder som anhöriga skickat och hur du väljer en radiokanal att lyssna på. 

Play Video

Bra att veta

Lite andra funktioner i surfplattan

Lite andra funktioner som kan vara bra att känna till är bland annat hur skärmsläckaren fungerar, hur ni i familjen kan uppdatera surfplattan från den anhöriges telefon och hur ni kan låsa och låsa upp appen på surfplattan. 

Play Video

Alli 91år och hennes familj

Telefon-samtalen ersattes

Ulf och Berit, vars mamma Alli bor på särskilt boende, brukade besöka sin mamma en gång i veckan.

Men med Loopelis enkla videosamtal kan de nu komplettera de fysiska besöken med digitala videosamtal och på så sätt ha daglig kontakt.

Berit berättar att det känns nästan som att vara fysiskt närvarande i rummet med sin mamma, vilket ger en helt ny dimension av samförstånd. 

Användarberättelse

Dålig hörsel

“Vår mamma har perfekt syn och hänger med bra i vad som händer. Men hör mycket dåligt och har fått problem med sina händer. Loopeli är toppen för henne.

Förutom att det är så lätt för mamma att ringa och svara på videosamtal, är en oväntat bra sak – att vi kan filma när vi går runt. Hon har fått se övervåningen i huset, dit hon inte kunnat sig. Vi filmar gamla grejer och foton.

Ifall hon inte hör, skriver jag på en lapp vad hon ser.

Dessutom så är jag glad att ingen oinbjuden kan ringa mamma och luras.”

anpassa surfplattan

Inställningar i surfplattan

Vissa inställningar i Loopeliappen hanteras via inställningar i surfplattan. Så som vilken internetuppkoppling ni vill ha WIFI eller mobilt bredband. Eller skärm och ljud -inställningar.

Play Video

Fler användningsområden

Tolk och minnesträning

Loopeli kan fungera som en tjänst för tolkning mellan omsorgstagare, anhöriga och personal.

Detta ökar förståelsen i kommunikation vilket kan främja en mer harmonisk och produktiv vardag. Genom att använda Loopeli som en plattform för att kommunicera kan alla parter vara mer delaktiga och involverade.

Loopeli kan också används för minnesträning, vilket är en enkel aktivitet i vardagen. Genom att titta på bilder och prata om dem skapas en enkel, roligt och stimulerande aktivitet.

Det hjälper att bevara och förbättra minnet och bidrar till en bättre kognitiv hälsa.

hur fungerar

Anhörigas app i telefonen

All kommunikation med er närstående som har surfplattan sker via Loopeliappen som ni laddar ner i era telefoner. För att ni ska kunna ringa eller bli uppringda så behöver ni vara inloggade, men appen behöver inte vara öppen. I appen kan du även följa  övriga medlemmarnas aktivitet – genomförda samtal, skickade bilder och meddelanden. 

Play Video

funktioner

Appens meny

I menyn i anhörigappen kan ni bland annat se vilka som ingår i familjen, statusen på surfplattan och här ifrån kan ni även uppdatera surfplattans app.

Play Video

bara inbjudna skapar

Trygg kommunikation

Att det känns trygg och säkert för våra användare är en viktig faktor. 

Det är därför endast de som är inbjudna till användarens surfplatta som kan ringa och skicka bilder och meddelanden.

Det innebär att användaren inte kan bli uppringd av obehöriga och samtidigt kan de inte ringa till någon som inte finns på surfplattan. 

Detta skapar trygghet både för användarna och anhöriga. 

BOKA DEMO

Välkommen att boka en kostnadsfri demo för att få veta mer om hur Loopeli kan hjälpa er verksamhet.

Uppgifter om verksamheten
Vi föredrar introduktion/demo via:*
Vill du bjuda in fler?*
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter