fbpx

Loopelis utveckling

Loopeli deltog i programmet Draknästet på SVT 2021

Tjänsten grundades ur ett behov av enkel kommunikation i samband med en stroke i familjen. En tjänst som inte fanns på marknaden. Det fanns ingen tjänst som kunde hjälpa familjen att hålla kontakten och kommunicera på ett enkelt sätt utan fysiska besök.

Loopeli grundades 2019 men relanseringen i samband med Draknästet på SVT 1 i september 2021 gav möjligheten att satsa och anställa personal.

VD, delägare och grundare

Daniel Straume ser värdet

Daniel Straume driver idag Loopeli med ett mål, att tillgängliggöra den nya digitala tekniken för alla som inte kan eller har svårigheter med den. Att kunna kommunicera med sina nära o kära bör vara en rättighet. Daniel har sina rötter i Vetlanda i Småland har arbetat inom marknadsföring och försäljningsledning de sista 20 åren. När grundaren, Thomas Sidén presenterade Loopeli och ville ha hjälpa att få ut den på marknaden fanns det inget att tveka på.

Samarbeten, delägare och grundare

Nina Norberg vill bidra till en bättre värld

Tillsammans med Daniel driver Nina den dagliga verksamheten. Fokus ligger på enkelheten och att utveckla Loopeli personcentrerat. Nina har sina rötter i Eskilstuna och har arbetat inom marknadsföring, försäljning, ledarskap och att utveckla partnerskap med långsiktiga relationer. “Jag har alltid velat ha ett arbete som betyder något på riktigt och Loopeli gör det, vi gör något värdefullt och vi vet att det är många som älskar vår produkt för att den gör skillnad, den skänker så mycket glädje”.

Investerare, Styrelseledamot

Lena Apler tvekade inte

Lena Apler är investerare och grundare till finansbolaget Collector och Collector Bank.

Jag bestämde mig direkt att bli delägare i Loopeli när idén pitchades i Draknästet. Jag insåg det stora behovet av en enkel videosamtals-app. Och det utifrån egen erfarenhet. Det finns så många äldre som är utan möjlighet att ta initiativ till social kontakt. Och fler blir det.

Som en av fem investerare deltog hon i höstens succéserie Draknästet i Svt. Ett program där kreativa entreprenörer efter drakarnas granskning ibland fick tillgång till både kapital och kunskap.