fbpx

Om projektet

Enkel uppstart för dig via Hudiksvalls kommun

Hudiksvalls kommun värnar om tryggheten och delaktigheten bland medborgare oavsett om de bor i ordinärt boende eller på ett särskilt boende. Därför har kommunen valt att investera i  en kommunikationstjänsten Loopeli. Detta möjliggör enkel kommunikation mellan medborgare och deras anhöriga via videosamtal, bilder och meddelanden.

För att komma igång börja med att fylla i nedan formulär med dina kontaktuppgifter.

Syftet

Syftet är att inkludera medborgare som har svårt med dagen teknik och som skulle må bra av en ökad kontakt med sina nära o kära för att öka tryggheten för alla.

Minskad oro och minskad känsla av ofrivillig ensamhet genom en tryggare och enklare kontakt med anhöriga i vardagen.

Möjliggöra ett enkelt sätt för anhöriga att ha visuell kontakt med sin närstående utan att behöva ta sig till vård- och omsorgsboendet.

Frigöra mer tid för vård-och omsorgspersonal för mer kvalificerade arbetsuppgifter än hjälp med kommunikation mellan anhöriga.

Värdet användare

För omsorgstagaren minska känslan av ensamhet, utanförskap genom att öka självständighet, aktivitet och stimulans i vardagen.

För anhöriga hoppas vi kunna bidra till att minska känslor av otillräcklighet och minskad kringtid (exempelvis restid) vid visuell kommunikation med närstående på vård- och omsorgsboendet.

Minska känslor av stress och otillräcklighet för även omvårdnadspersonalen. 

Värden för verksamheten:

Vi ser att inte kunna kommunicera med sin familj kan leda till ökad känsla av tex ensamhet, utanförskap och nedstämdhet. Och för anhörig är det ofta förknippat med dåligt samvete att inte räcka till och en otrygghet kring hur våra närstående mår vardagen.

Vi vill förbättra livskvaliteten för omsorgstagarna och deras anhöriga, Det skapar möjligheter för verksamheterna att vara mer effektiva.

Mer arbetstid frigörs till annat omvårdnadsarbete.

KONTAKTFORMULÄR

Genom att fylla i uppgifterna nedan godkänner ni att Loopeli får kontakta den som är anhörig till personen som ska ha Loopeli.

Du kommer att blir kontaktad per e-post eller sms så fort vi mottagit dina kontaktuppgifter. Hör du inget från oss inom 48h vänligen maila info@loopeli.se och säkerställ att vi mottagit dina uppgifter korrekt.

OBS! Formuläret nedan är inte bindande utan ger bara Loopeli möjlighet att kontakta anhörig. Uppgifterna sparas inte.
Fyll i följande uppgifter. * är obligatoriska

funktioner

Mer om Loopeli

Loopeli har två appar – En för omsorgstagaren och en för anhöriga. Loopeli för omsorgstagaren installeras på en surfplatta och är specialanpassad för personer som har utmaningar med dagens teknik. Loopelis anhörigapp laddas ner till en smartphone. Här kan alla medlemmar se samtalslistan, bilder och meddelanden som skickats.

Videosamtal

På surfplattan finns alla inbjudna kontakter med namn och bild. Videosamtalet initieras direkt när omsorgstagaren trycker på bilden.

Vid inkommande samtal visas bild och namn på personen som ringer och frågan ”vill du svara”.

Efter avslutat samtal återgår man automatiskt till huvudmenyn.

Bilder & meddelande

När anhöriga skickar en bild med meddelande till surfplattan visas den automatiskt som en stor bild på skärmen. När bilden klickas ner sparas som ett bildbibliotek under menyn “Vykort”. 

Lyssna på radio

Att starta igång och lyssna på radio på egen hand är en uppskattad aktivitet. Radiokanaler som idag finns via Loopeli är Sveriges Radio P1, P2 och P4.

Kundberättelse från boende och personal på ett särskiltboende i Norrköping. Möt Solveig 91år och aktivitescoach Mia.
Kundberättelse från boende, anhöriga och personal på ett särskiltboende, demensavdelning

BOKA DEMO

Välkommen att boka en kostnadsfri demo för att få veta mer om hur Loopeli kan hjälpa er verksamhet.

Uppgifter om verksamheten
Vi föredrar introduktion/demo via:*
Vill du bjuda in fler?*
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter