fbpx

Det här är videosamtals-appen som tar bort krånglet med tekniken. Nina på Loopeli: ”Nu kan fler familjer dela sin vardag på distans”

Har du misslyckats med att visa någon närstående hur videosamtal fungerar? För att tekniken varit för utmanande för dem? Då känner du igen frustrationen som uppstår hos er båda. Men det finns lösningar. Med den enkla videosamtals-appen Loopeli lyckas de flesta videoprata med sina nära och kära. Så här går det till.

 – Den vanliga digitala tekniken är en utmaning för många. Man räknar med att dryga 1,1 miljoner av Sveriges befolkning lever helt eller delvis i digitalt utanförskap och tröskeln för att exempelvis komma igång med videosamtal är hög, säger Daniel Straume delägare till Loopeli som tillsammans med Nina Norberg också hon delägare, ansvarar operativt för företaget. Nina fyller i:

– Ibland går den mesta tiden åt bara till att få igång tekniken istället för att samtala. Om videosamtal ens är möjligt. Med Loopeli är det inte så. Appen är mycket lätt att förstå även om man tycker att digital teknik är krånglig.

Göra det svåra enklare

Enkelt förklarat är Loopeli en videosamtals-app. Appen installeras på en surfplatta och appens förstasida täcker plattans hela skärm. Nina igen: – Förstasidan har få ikoner som är riktigt stora och det är det enda som syns på plattan. Det gör tekniken enkel att hantera och vi har märkt att just enkelheten är mycket uppskattad av Loopelis användare.

Appen skapar en familjeloop på surfplattan. Loopen innehåller en huvudperson som är ovan vid digital teknik och ett antal familjemedlemmar som huvudpersonen enkelt kan videoprata med. – Huvudpersonen trycker bara på symbolen ”Videosamtal” . Och så kommer det upp sex val med bilder på familjeloopens medlemmar, säger Daniel och fortsätter:

– Om huvudpersonen väljer bilden med ”Stina” så frågar appen: Vill du ringa till ”Stina”? Varpå huvudpersonen trycker på grönt för ja och sen är samtalet igång.

Den som organiserar appen i huvudpersonens surplatta blir organisatör. – Som organisatör kopplar du ihop din nedladdade app med huvudpersonens surfplatta. Och när det är gjort har du skapat familjeloopen, förklarar Nina.

Familjeloopen är en helt säker kommunikationsväg. Ingen kan ringa in i appen och ingen kan ringa utanför loopen, vilket är en uppskattad finess. Daniel igen: – Med Loopeli har du skapat en sluten grupp, en familjeloop. Och till den kan du bjuda in ytterligare fem medlemmar som huvudpersonen kan videoprata med.

Som organisatör har du ett organisatörskonto med en vy där du styr vilka som ingår i gruppen. Men det är inget som huvudpersonen har tillgång till. – Det är organisatören som sköter appen via sin mobil. Det gör det enkelt för huvudpersonen som därmed bara kan glädjas åt att kunna videoprata med sina nära och kära, säger Daniel.

Ytterligare två funktioner finns i Loopeli-appen: Bilder och Radio. – Med funktionen Bilder kan huvudpersonen ta emot bilder som familjemedlemmarna skickar. Och i funktionen Radio finns Sveriges Radios kanaler, säger Nina och fortsätter:

– Alla tre valen – Videosamtal, Bilder och Radio är tydligt markerade på den meny som täcker skärmens framsida. Dessutom finns en hemknapp och ett ljudreglage. Det är allt som syns på plattan för huvudpersonen.

– Vi rekommenderar att surfplattan står framme i ett ställ och att den alltid är påslagen så att Loopeli alltid är tillgänglig. Så att det blir enkelt för huvudpersonen att trycka på videosamtal och ta kontakt.

Upp till sex familjemedlemmar får plats i samma abonnemang utöver huvudpersonen. Priset är 99 kronor per månad totalt. Just nu är det möjligt att prova tjänsten kostnadsfritt i 30 dagar.

– Det är en sådan glädje för alla att se sina närmaste och kunna dela varandras vardag också på distans. Loopeli minskar helt enkelt avstånden i vardagen för människor, avslutar Nina Norberg och Daniel Straume på Loopeli.

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Email

BOKA DEMO

Välkommen att boka en kostnadsfri demo för att få veta mer om hur Loopeli kan hjälpa er verksamhet.

Uppgifter om verksamheten
Vi föredrar introduktion/demo via:*
Vill du bjuda in fler?*
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter

NYTTOANALYSER - 3 olika

Ta del av nyttonalyser som Östersunds kommun genomfört för att utvärdera Loopeli i sin kommun. Analyserna visar kvalitativa och ekonomiska nyttor.