fbpx

Loopeli blev Årets Nyföretagare 2023 – Pressmeddelande

årets nyföretagare 2023 nacka

Priset som Årets Nyföretagare i Nacka 2023 tilldelades till Loopeli AB Nina Norberg och Daniel Straume. Priset delades ut på Nacka Företagarträff den 23 februari.

Varför gick priset Årets Nyföretagare 2023 till Loopeli – Juryns motivering

Att gå från idé till genomförande kräver envishet, mod, kunskap och nätverk. Något som är bra, är också om det finns ett stort behov i samhället och för omvärlden.

Idén om den här tjänsten, grundades efter att en familjemedlem drabbats av en stroke. Varken telefon eller videosamtal funkade. Det var för komplicerat. Fysiska besök var alternativet. Detta ledde till mycket frustration för alla och gav dåligt samvete för anhöriga. Det fanns heller ingen tillräckligt enkel tjänst som kunde hjälpa familjen att hålla kontakten.

– Då kom man på idén om Loopeli – en enkel videokommunitaktionstjänst byggd för äldre.

Årets nyföretagare har bakgrund inom bland annat försäljning och media. De har haft modet att starta eget och lyckats få in kapital och kunskap för att växa. De har tagit ett socialt ansvar för att motverka utanförskap genom tekniska hjälpmedel för äldre och sjuka. Affärsidén hjälper nu många att lättare hantera internet, och att få kontakt med sina nära och kära. Årets nya företagare i Nacka hittade finansiering och ”bollplank” genom att söka hjälp av drakar i SVTs Draknästet, och av NyföretagarCentrum i Nacka.

Kriterier för utmärkelsen Årets Nyföretagare

För att få utmärkelsen Årets Nyföretagare ska man ha varit på rådgivning hos NyföretagarCentrum och arbetat fram en affärsplan. Det ska vara en entreprenör som brinner för sin affärsidé, idén ska också vara hållbar.

Om Nyföretagarcentrum

Stiftelsen Nyföretagarcentrum Nacka, Värmdö, Tyresö hjälper nya affärsidéer till livskraftiga företag genom rådgivning och mentorprogram, kostnadsfritt och konfidentiellt. Varje år delas priset ut.

Om Loopeli

Loopeli drivs av Nina Norberg och Daniel Straume. Under 2021 medverkade Loopeli i tv-programmet “Draknästet” på SVT. Ett program där kända och meriterade entreprenörer får möjligheten att investera i andra bolag. Under programmet valde “drakarna” Jonas Eriksson och Lena Apler att investera i Loopeli.

Loopelis enkla teknik förbättrar livskvaliteten för äldre personer och personer med funktionsnedsättning genom att de enkelt kan delta i det demokratiska samhället och tillgodogöra sig samhällets stöd för att uppleva trygghet, delaktighet, självständighet, deltagande i samhället och utifrån den enskildes förutsättningar, en tillfredsställande hälsosituation.

Många äldre och personer med funktionsnedsättningar upplever att de har begränsningar med att använda dagens teknik. Seniortelefon, facetime, skype eller andra appar är för svåra att använda. Loopeli kräver ingen förkunskap och genom enkel, intuitiv teknik bidrar vi till allt från guldkant i tillvaron till en bättre vård.

Loopeli är otroligt stolta över denna utmärkelse och tackar juryn för deras motivering och feedback kring värdet med tjänsten.

Vill du läsa mer om Loopeli kan du göra det genom att klicka här.

 

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Email

BOKA DEMO

Välkommen att boka en kostnadsfri demo för att få veta mer om hur Loopeli kan hjälpa er verksamhet.

Uppgifter om verksamheten
Vi föredrar introduktion/demo via:*
Vill du bjuda in fler?*
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter

NYTTOANALYSER - 3 olika

Ta del av nyttonalyser som Östersunds kommun genomfört för att utvärdera Loopeli i sin kommun. Analyserna visar kvalitativa och ekonomiska nyttor.