fbpx

Nina firar en ”Familjen Annorlunda Jul”

Kan du tänka dig att fira jul med din exmake och hans föräldrar? Det kan Nina Norberg, delägare på Loopeli, och hon gör det sedan många år tillbaka. – Julen är superviktig för mig och jag vill att familjen runt barnen samlas precis som när jag var liten. Även om deras pappa och jag är separerade sen många år tillbaka.

Barnen först – den inställningen har präglat hela Ninas bostadsupplägg. När hon och exmaken separerade var de överens om att barnen skulle påverkas så lite som möjligt av skilsmässan.

– Vi valde att ha huset kvar tillsammans som ett fågelbo där föräldrarna kliver in och ut varannan vecka och där barnen är kvar. Och när det kommer till julen var och är det viktigt att de ska få det så mysigt som möjligt omgivna av sin familj.

Älskar jul – ingen jul utan familjen

Nina som förser både sönerna och sina två hundar med julklappskalendrar är en julnörd och älskar julen.

– Förra året hade jag tomteluva på mig under digitala  möten och på julafton var jag utklädd till en tomtenisse med luva, grön klänning, randiga strumpor och tofflor som lät. Men annars var förra julen inte riktigt vanlig eftersom alla behövde anpassa sig till restriktionerna.

För Ninas del betydde det att hon inte kunde träffa sin pappa i verkligheten. Istället försökte de ha en kontakt via facetime precis när tomten skulle göra entré.

– Det blev inge bra. När allt tekniskt äntligen fungerade såg jag mest hans näsborrar och taket. Om inte bilden på honom bara snurrade runt, säger Nina, skrattar och fortsätter:

– Typiskt pappa som tycker sig vara så hightech – han älskar teknikprylar och så blev det inte så bra.

I år när de också kommer att fira jul på avstånd vill han istället använda videosamtalsappen Loopeli. Det vill Nina också eftersom det förra året blev mer fokus på hur allt skulle funka än att han var med i gemenskapen.

– Nu har han Loopeli och tycker appen är mycket bättre att videosamtala i än alla andra appar han försökt sig på. Han gillar det fasta stället som surfplattan står i och att plattan har en större bild. Plus att det är smidigt att ringa utan att behöva logga in.

Nina har också planerat ett lite lugnare videomöte i år, förmodligen vid julmiddagen när alla är samlade.

– Loopeli har kunder som tittar på tv tillsammans och som fikar ihop. Tror det är jätteviktigt att för känslan av gemenskap att man ser varandra samtidigt som man pratar. Och julen handlar om gemenskap och det är jättemysigt att få vara inkluderad.

Julen kretsar kring familjen

Ninas starka känsla för julen som gemenskapens högtid grundades redan när hon var liten och firade jul i Finland med sin stora släkt.

– Vi hälsade på hos min farmor och farfar.  Pappa har sju syskon så huset var fullt av barn och barnbarn. Och på juldagen åkte vi till julottan med häst och släde. Jag kan inte komma ihåg några julklappar utan det stora för mig var att vi var samlade alla kusiner.

Både farmor, farfar och Ninas mormor har betytt oerhört mycket för henne.

– Jag kan fortfarande önska att de vore här. Att de fått se mina barn och delat julupplevelsen med oss, säger hon och fortsätter:

– Känslan de gav mig genom mina barndomsjular vill jag föra vidare till mina barn. En jul där alla generationer är inkluderade.

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Email

BOKA DEMO

Välkommen att boka en kostnadsfri demo för att få veta mer om hur Loopeli kan hjälpa er verksamhet.

Uppgifter om verksamheten
Vi föredrar introduktion/demo via:*
Vill du bjuda in fler?*
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter

NYTTOANALYSER - 3 olika

Ta del av nyttonalyser som Östersunds kommun genomfört för att utvärdera Loopeli i sin kommun. Analyserna visar kvalitativa och ekonomiska nyttor.