fbpx

Loopeli i partnerskap med Elgiganten för att motverka digitalt utanförskap: ”Paketlösningen med app och surfplatta är enkel och prisvärd”

Ibland uppstår ”match in heaven” i ett möte. Och det var exakt vad som hände när Loopeli och Elgiganten Foundation träffades för ett samtal om digitalt utanförskap. – Vi delar samma hjärtefråga och kan tillsammans arbeta ännu mer för att inkludera så många som möjligt i vårt nya digitala samhälle.

 Det säger Li Persson, ansvarig för Elgiganten Foundation och hon får medhåll av Nina Norberg och Daniel Straume på Loopeli.

– Vi står för samma sak: Att hjälpa människor som tycker att digital teknik är krångligt. Och det gjorde att företagen passade för varandra som handen i handsken, säger Daniel.

Loopeli är en enkel videosamtals-app. Den innehåller en huvudperson som är ovan vid digital teknik. Och ett antal familjemedlemmar som loopens huvudperson kan videoprata med via sin surfplatta. Daniel förklarar:

– Videosamtals-appens ikoner är stora och ingenting annat än dessa syns på surfplattans skärm. Huvudpersonen trycker bara på symbolen ”Videosamtal”, väljer en av familjemedlemmarna och sen är samtalet igång.

Elgiganten Foundation är en stiftelse vars uppdrag är att minska det digitala utanförskapet.

– Elgiganten är ett hemelektronikföretag och eftersom vi tillhandahåller dessa produkter så vill vi också se till att ingen hamnar utanför. Vi vet ju att ett liv med digital teknik kan innehålla så mycket glädje och gemenskap, säger Li Persson på Elgiganten och fortsätter: – Vi vill verka för att alla i samhället ska ha möjlighet att vara med i den digitala världen, inte bara de som har råd eller har kunskap nog.

Varje år genomför stiftelsen undersökningar där man bland annat tar reda på hur stort det digitala utanförskapet är och vad anledningarna till utanförskap är. – Vi undersöker också vilka farhågor som finns. Många är exempelvis rädda för att hamna utanför när man blir äldre, säger Li på Elgiganten och hon får medhåll av Nina på Loopeli:

– Vi vet att digitalt utanförskap tilltar med stigande ålder. Drygt en miljon svenskar lever idag helt eller delvis, frivilligt eller ofrivilligt, utanför det digitala samhället.

Partnerskapet mellan Loopeli och Elgiganten har mynnat ut i ett erbjudande. Nina på Loopeli igen:

– Många av våra kunder har frågat: Vilken surfplatta ska vi ha? Nu kan vi rekommendera en enkel och prisvärd paketlösning som innehåller både appen och surfplatta, säger hon och Daniel på Loopeli tillägger: – Tillsammans med Elgiganten kan vi erbjuda alla en möjlighet att vara delaktiga i sina nära och käras vardag.  Det känns bra i hjärtat att vi kan bidra och se glädjen det ger dem som blir inkluderade.

 

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Email

BOKA DEMO

Välkommen att boka en kostnadsfri demo för att få veta mer om hur Loopeli kan hjälpa er verksamhet.

Uppgifter om verksamheten
Vi föredrar introduktion/demo via:*
Vill du bjuda in fler?*
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter

NYTTOANALYSER - 3 olika

Ta del av nyttonalyser som Östersunds kommun genomfört för att utvärdera Loopeli i sin kommun. Analyserna visar kvalitativa och ekonomiska nyttor.